Over ons

Over ons

De winkel Lana Wol en Patchwork verhuist naar een nieuw adres. Na bijna 40 jaar wolwinkel in de Anselmostraat te Antwerpen en gezien mijn leeftijd was het tijd om de winkel wat anders aan te pakken. Lana was als één van de eersten in Vlaanderen om de breiwolmerken Isager en Rowan te verdelen. En we hebben één van de meest uitgebreide collecties aan Patchworkstoffen van het Kaffe Fassett Collective.

Ik wil verder gaan met wat ons zo uniek maakt. Daarom verhuist de winkel naar een kleinere locatie waar ruimte is voor Workshops en Cursussen en blijf ik de merken Isager en Rowan verder verdelen.

Vooral het Deense merk Isager is bijzonder omdat de ontwerpsters in hun breipatronen gebruik maken van unieke steken en technieken. Deze technieken blijf ik aanleren aan mijn klanten in de Cursussen die je hier op de website ook kunt terugvinden.

Ook de ontwerpers van Rowan zijn uniek. Ieder met hun eigen specifieke stijl zijn ze vaak pioniers van nieuwe designs die maar al te vaak gekopiëerd worden door andere breiwolmerken. De kabelmotieven en Fair Isle patronen van Martin Storey en Lisa Richardson, de kleurmotieven van Arne en Carlos, Erika Knight met haar kleurcombinaties en natuurlijk moegen we Kaffe Fassett en Brandon Mably niet vergeten.

De Patchworkstoffen van Kaffe Fassett, Brandon Mably en Philip Jacobs zijn eveneens uniek. Ze wijken af van de meer klassieke motieven door hun rijkdom aan kleur en soms gedurfde patronen. De Quilts die zij ontworpen hebben (ondertussen samen met andere medewerkers) zijn echte kunstwerken. Dit is iets wat ik na al die jaren wil blijven koesteren en promoten naar een breder publiek.

Kom ons binnenkort opnieuw ontdekken op onze nieuwe locatie, maar intussen wil ik mijn klanten verderhelpen met deze webshop.

Lea Huyghe